• Teckenspråkstolk och dövblindtolk

  Vårterminen 2019

  Vi har öppen antagning

  Tycker du om att arbeta med människor? Är du intresserad av språk och kommunikation? Vill du ha nya spännande arbetsplatser varje dag? Bli teckenspråkstolk och dövblindtolk!

  Ansök
 • Skrivtolk

  Höstterminen 2019

  Tycker du om att skriva? Vill du arbeta med människor? Vill du ha hela samhället som din arbetsplats? Bli skrivtolk!

  Ansök
 • Allmän kurs

  Vårterminen 2019

  Ansök snarast

  Allmän kurs i Solna är en utbildning för dig över 18 år som vill läsa in grundskole- och/eller gymnasiekurser. Det är CSN-berättigade heltidsstudier på dagtid. Du studerar mellan 1-3 år, beroende på vad du har för tidigare erfarenhet. Välkommen!

  Ansök
 • Allmän kurs i Huddinge

  Allmän kurs i Huddinge

  Höstterminen 2018

  Allmän kurs i Huddinge är på grundskolenivå. Det är en förberedande utbildning som syftar till att ge motsvarande grundskolekompetens för att kunna söka studier på gymnasienivå.

  Ansök
 • Direkttextning för TV

  Kursen ges inte under 2018

  Är du intresserad av TV-mediet, är allmänbildad samt har goda kunskaper i svenska, då ska du bli direkttextare.

  Ansök
 • Teckenspråksutbildning för föräldrar - TUFF

  TUFF-utbildningen är till för föräldrar som har barn som är beroende av teckenspråk för sin kommunikation. Undervisningen anordnas på de olika nivåerna: bas, fortsättning samt fördjupning. Vi har teckenspråkskunnig barnpersonal som tar hand om barnen. under tiden föräldrar är på teckenspråkskurs.

  Ansök
 • Studiemotiverande folkhögskolekurs - SMF

  Är du arbetssökande? Har du siktet inställt på studier eller arbete? Vill du vara med på en kurs där du arbetar aktivt för din egen framtid? Då är "Studiemotiverande folkhögskolekurs", SMF, en kurs för dig. Prata med arbetsförmedlingen för att få en plats på kursen.

 • lärarassistent södertorns folkhögskola

  Lärarassistent

  Det behövs fler vuxna inom skolan och lärarna måste få mer tid till att fokusera på det pedagogiska. Här kommer du som lärarassistent in i bilden. Du fungerar som lärarens förlängda arm och hjälper till att skapa en lugn och trygg skolgång för eleverna. Du ansöker via din handledare på Arbetsförmedlingen.

 • Jazzlinjen på Södertörns folkhögskola

  Jazzlinjen

  Vårterminen 2019

  Ansök senast 19 november

  Jazzlinjen i Södertälje riktar sig till dig som vill vidareutveckla din dansteknik med sikte på att ha dansen som ditt yrke. Utbildningen är på heltid, gratis, CSN-berättigad och har tyngdpunkt på jazz i olika tekniker. Boende finns att rekommendera i nära anslutning till dansstudion. Kursen är ett samarbete mellan Södertörns folkhögskola, ABF och JAM dansstudio.

  Ansök
 • Budbilsförare med svenska på Södertörns folkhögskola

  Budbilsförare med svenska

  Vårterminen 2019

  Ansök snarast

  Utbildningen är för dig som vill arbeta som budbilsförare och som ingår i jobb- och utvecklingsgarantin eller i etableringsprogrammet. Kursen är en 12 veckor lång yrkesutbildning. Du ansöker genom att mejla CV, personligt brev samt utdrag ur belastningsregistret till: reza.esmailpour@sodertorn.fhsk.se

 • Etableringskurs

  Stiftelsen Väddö och Södertörn folkhögskolor bedriver, i samarbete med Arbetsförmedlingen, 26 veckor långa Etableringskurser. De finns i Vårby gård och i Södertälje. Kurserna vänder sig till dig som är inskriven hos Arbetsförmedlingen och har en pågående etableringsplan. Du söker till kurserna via din handläggare på Arbetsförmedlingen.

 • Teckenspråkskurs

  En grundkurs för alla som är intresserade av teckenspråk; föräldrar, anhöriga, assistenter med flera.

  Ansök
 • Fortsättningskurs i Teckenspråk

  En kurs för dig som vill fortsätta att utveckla dina kunskaper inom teckenspråket.

  Ansök
 • Teckenspråkskurs på distans

  Höstterminen 2018 till vårterminen 2019

  En distanskurs i teckenspråk för alla som är intresserade av teckenspråk, föräldrar, anhöriga, assistenter med flera.

  Ansök
 • Handledarutbildning för utbildade tolkar

  Höstterminen 2018

  Är du utbildad teckenspråkstolk eller skrivtolk? Vill du handleda praktikanter från folkhögskolornas tolkutbildningar? Då är den här kursen för dig! Kursen är en distansutbildning på halvfart (50 %) under sex månader. Ansök redan nu för att säkra din plats för höstens utbildning.

  Ansök
 • Tecken som stöd - TSS

  Målgrupp är utbildade tolkar i teckenspråk eller skrivtolkning som vill lära sig TSS och som sedan vill fortsätta att tolka med TSS.

  Ansök
 • Validering av skrivtolkning för verksam/utbildad teckenspråkstolk

  Södertörns folkhögskola prövar och utfärdar utbildningsbevis för skrivtolk, som formellt skall vara likvärdigt med det utbildningsbevis som utbildad godkänd skrivtolk får efter genomgången ettårig utbildning till skrivtolk vid Södertörns folkhögskola.

Share This