ALLMÄN KURS I HUDDINGE

Läs in grundskolan på Allmän kurs i Huddinge!

Allmän kurs i Huddinge är en utbildning för dig över 18 år som vill läsa in kurser på grundskolenivå. Det är en förberedande utbildning som syftar till att ge motsvarande grundskolekompetens för att kunna söka studier på gymnasienivå.

Du läser allmänna ämnen, tränar studieteknik och samarbete. Du läser svenska, matematik, engelska och samhällsorienterande ämnen. I kursen ingår också gruppaktiviteter som till exempel studieteknik, friskvårdsaktiviteter, temadagar, föreläsningar, studiebesök och andra arrangemang. Hos oss studerar du i en lugn och kreativ miljö med din framtid i fokus. Vi lägger upp en personlig kursplan som är anpassad efter dina behov.

Fortsatta studier

Efter grundkursen har du möjlighet att söka vidare till studier på gymnasienivå inom folkhögskola eller andra skolor.

Att studera på folkhögskola

Att studera på folkhögskola är inte som att studera på grundskola, gymnasium eller Komvux. Folkhögskolan är en helt egen studieform – här utgår lärandet från dina och dina kurskamraters behov, erfarenheter och förkunskaper. En stor del av undervisningen bygger på diskussioner och delaktighet. Med gemenskap och struktur vill vi inspirera dig till att växa tillsammans med andra.

Vi arbetar med varierande undervisningsmetoder. Enskilda arbeten varvas med grupparbeten och projektarbeten. Vi har inlämningsuppgifter och muntliga redovisningar. Då och då tar vi en paus från klassrummen och åker på studiebesök tillsammans.

Kursfakta

Kursstart, hösten 2019: måndagen den 19 augusti

Längd: 1 år

Senast ansökningsdag: Ansök snarast

Nivå: Grundskola

Plats: ABF Huddinge, Kommunalvägen 26, 141 61 Huddinge

Antagningsvillkor: Komplettera ansökan med att skicka in personbevis och betygskopior. Minst SFI D eller motsvarande. Betyg krävs.

Kontaktpersoner:
Anna Leander, studierektor
E-post: anna.leander@allmankurs.se
Telefon: 0176-528 25

Ekonomi: Studierna kostar inget men vi tar ut en avgift om 800 kr/termin för visst studiematerial, studerandeförsäkring, utskrifter/kopior, viss förtäring och resa i samband med skolgemensamma aktiviteter.

CSN: Studierna är studiemedelsberättigade.

Facebook

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 2

Man trivs med en gång

Citat 1

Det är som ett andra hem.

 

citat 3

Engagerade lärare

Share This