ALLMÄN KURS I SÖDERTÄLJE

Läs in gymnasiekurser på Allmän kurs i Södertälje!

Allmän kurs i Södertälje är en utbildning för dig över 18 år som vill läsa in gymnasie-kurser eller komplettera tidigare examen. Det handlar om CSN-berättigade heltids-studier på dagtid. Under vårt första år som folkhögskola kommer du som läst minst 2 år på gymnasium och du som har gymnasieexamen att antas.

Hos oss kommer du att studera i en lugn och kreativ miljö. Vi lägger upp en personlig kursplan som är anpassad till dina behov. Efter avslutad kurs får du ett omdöme, som ger dig möjlighet att söka vidare högskolan, andra utbildningar eller komma ut i arbetslivet. Om du vill öva inför högskoleprovet hjälper vi dig med det också.

Du kommer att studera:

  • Matematik
  • Svenska, SVA
  • Engelska
  • Historia
  • Religion
  • Naturkunskap
  • Friskvård

Även kultur är viktigt och vi låter dig pröva på bland annat musik, dans och målning.

Att studera på folkhögskola

Att studera på folkhögskola är inte som att studera på grundskola, gymnasium eller Komvux. Folkhögskolan är en helt egen studieform – här utgår lärandet från dina och dina kurskamraters behov, erfarenheter och förkunskaper. En stor del av undervisningen bygger på diskussioner och delaktighet. Med gemenskap och struktur vill vi inspirera dig till att växa tillsammans med andra.

Vi arbetar med varierande undervisningsmetoder. Enskilda arbeten varvas med grupparbeten och projektarbeten. Vi har inlämningsuppgifter och muntliga redovisningar. Då och då tar vi en paus från klassrummen och åker på studiebesök tillsammans.

Kursfakta

Kursstart: 27 augusti 2018

Kursplats: ABF-huset, Nedre Torekällgatan 7, Södertälje

Längd: 1-3 år, beroende på din tidigare erfarenhet

Öppet hus: 17 maj och 23 maj, kl. 15.00–18.00. Välkommen!

Ekonomi: Studierna kostar inget men vi tar ut en avgift om 700 kr/termin för visst studiematerial, studerandeförsäkring, utskrifter/kopior, viss förtäring och resa i samband med skolgemensamma aktiviteter.

CSN: Studierna är studiemedelsberättigade

Övrig information: Folkhögskolan är politiskt och religiöst obunden

Kontaktperson: Susanne Söderling
E-post: susanne.soderling@abf.se
Telefon (ABF): 08-554 424 30

Facebook

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 1

Det är som ett andra hem.

 

Citat 2

Man trivs med en gång

citat 3

Engagerade lärare

Share This