JAZZLINJEN

Ta chansen och dansa hela hösten 2020!

Jazzlinjen i Södertälje riktar sig till dig som vill vidareutveckla din dansteknik med sikte på att ha dansen som ditt yrke. Utbildningen är på heltid, gratis, CSN-berättigad och har tyngdpunkt på jazz i olika tekniker. Boende finns att rekommendera i nära anslutning till dansstudion. Kursen är ett samarbete mellan Södertörns folkhögskola, ABF och JAM dansstudio.

Under utbildningen rör vi oss mellan olika tekniker som t.ex:

 • high heels
 • contemporary dance
 • teknikklasser
 • commercial jazz
 • modernt
 • yoga
 • danshistoria
 • lyrical jazz.

Danslärarna har lång erfarenhet och arbetar med dig så att du utvecklas inom stilen, får kunskap och förståelse inom de olika teknikerna. Lärare på jazzlinjen för hösten 2020 är bland andra:

 • Yeya Ekström
 • Alex Araya
 • Maria Sundin
 • Yasemin Nilsson Altan

På jazzlinjen får du även skapa dina egna koreografier i ämnet och öva på att framföra andras.

 

Målet

Målet är att du efter utbildningen har möjlighet att komma närmare det sätt du vill verka som dansare inom fältet, hitta ett eget uttryck i din dans och få kunskap med både bredd och spets.

 

Antagning

Antagningen till kursen sker i form av en audition. Du ska förbereda ett danssolo på max 2,5 minuter och på minst 1 minut. Solot kan vara med eller utan musik och dansstilen är valfri. Du kommer också att intervjuas under dagen. Audition äger rum onsdag 6 maj kl. 17.00 på Lovisinsgatan 3 i Södertälje.

Ansök senast 20 april, vi har ett begränsat antal platser! Vi skickar en bekräftelse på din ansökan via mejl samt schema för audition. Har du frågor kring audition når du oss på 0709-18 14 32 eller jaana.rundberg@abf.se

 

Du kan ansöka via video

Om du inte kan medverka på audition så finns möjlighet att skicka in en film till oss. Det är viktigt att hela kroppen syns under hela filmen och det ska framgå tydligt att det är du. Om det är fler i filmen, beskriv vem av dansarna som är du.

Filmen kan med fördel filmas i dansstudio eller vid något annat evenemang. Du kan visa vilken dansstil du vill, med eller utan musik. Du kan skicka 1-3 filmer och de får inte vara längre än 3 min. Vi gör vår bedömning hur dina förutsättningar ser ut baserat på det du skickat till oss. Skriv även kort om dig själv och vilka danserfarenheter du haft tidigare. Mejla filen till: jaana.rundberg@abf.se

Om filen är för stor för att maila, så är ett alternativ att skicka den via www.wetransfer.com

 

Audition 6 maj 2020

Dansstudion öppnar kl. 16.00 och det finns möjlighet till egen uppvärmning i dansstudion. Vi startar dagen med intervjuer sedan följer det första dansprovet som är upplagt som en mindre lektion med teknikövningar, diagonal och koreografi i jazz. Det andra dansprovet är en koreografiklass i commercial jazz. Anpassa klädsel efter dansstil.

Schema för dagen
16.00-17.00: Studion öppnar för registrering
17.00-ca 18.00: Intervjuer
18.00-19.00: Jazzteknik
19.00-19.45: Koreografi commercial jazz
20.00: Solon

Välkommen med din ansökan!

 

Kursfakta

Kursstart: Måndag 24 augusti 2020

Plats: JAM dansstudio-ABF, Lovisinsgatan 3 i Södertälje.

Studietakt: Heltid (100 %)

Kurslängd: 16 veckor

Slutdatum: Fredag 11 december 2020

Förkunskaper: Goda förkunskaper i dans. Du ska vara skadefri och ha god hälsa.

Boende: Rekommenderat boende finns i nära anslutning till dansstudion.

Kontaktperson: Jaana Rundberg, verksamhetsansvarig
E-post: Jaana.rundberg@abf.se
Telefon: 08-55 44 24 46 eller 070-918 14 32

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 2

Man trivs med en gång

Citat allmän kurs

Hög ämneskompetens hos lärarna

Citat 1

Det är som ett andra hem.

 

Share This