JAZZLINJEN

Ta chansen och dansa hela hösten 2019!

Jazzlinjen i Södertälje riktar sig till dig som vill vidareutveckla din dansteknik med sikte på att ha dansen som ditt yrke. Utbildningen är på heltid, gratis, CSN-berättigad och har tyngdpunkt på jazz i olika tekniker. Boende finns att rekommendera i nära anslutning till dansstudion. Kursen är ett samarbete mellan Södertörns folkhögskola, ABF och JAM dansstudio.

Under utbildningen rör vi oss mellan olika tekniker som t.ex:

 • high heels
 • contemporary dance
 • teknikklasser
 • commercial jazz
 • modernt
 • yoga
 • danshistoria
 • lyrical jazz.

Danslärarna har lång erfarenhet och arbetar med dig så att du utvecklas inom stilen, får kunskap och förståelse inom de olika teknikerna. Lärare på jazzlinjen för hösten 2019 är bland andra:

 • Yeya Ekström
 • Alex Araya
 • Maria Sundin
 • Yasemin Nilsson Altan
 • Malin Emmoth

På jazzlinjen får du även skapa dina egna koreografier i ämnet och öva på att framföra andras.

Målet

Målet är att du efter utbildningen har möjlighet att komma närmare det sätt du vill verka som dansare inom fältet, hitta ett eget uttryck i din dans och få kunskap med både bredd och spets.

Antagning

Antagningen till kursen sker i form av en audition. Du ska förbereda ett danssolo på max 2,5 minuter och på minst 1 minut. Solot kan vara med eller utan musik och dansstilen är valfri. Du kommer också att intervjuas under dagen. Audition äger rum lördag den 11 maj 2019, kl. 13.00-ca 16.00 på Lovisinsgatan 3 i Södertälje.

Dansstudion öppnar kl. 11.00 och det finns möjlighet till egen uppvärmning där. Vi startar dagen med intervjuer och sedan följer det första dansprovet, som är upplagt som en mindre lektion med teknikövningar, diagonal och koreografi i lyrical jazz. Det andra dansprovet är en koreografiklass i commercial jazz. Anpassa klädsel efter dansstil. Schema för auditiondagen hittar du på JAM Dansstudios hemsida.

Du kan ansöka via video

Om du inte kan medverka på audition så finns möjlighet att skicka in en film till oss. Det är viktigt att hela kroppen syns under hela filmen och det ska framgå tydligt att det är du. Om det är fler i filmen, beskriv vem av dansarna som är du. Filmen ska med fördel filmas i dansstudio eller vid något annat evenemang. Du kan visa vilken dansstil du vill, med eller utan musik. Du kan skicka 1-3 filmer och de får inte vara längre än 3 min. Vi gör vår bedömning hur dina förutsättningar ser ut baserat på det du skickat till oss. Mejla filen till jaana.rundberg@abf.se

Om filen är för stor för att mejla kan du skicka filen via www.wetransfer.com

Välkommen med din ansökan!

Kursfakta

Kursstart: Måndag 19 augusti 2019

Ansök senast: 30 april 2019

Plats: JAM dansstudio-ABF, Lovisinsgatan 3 i Södertälje

Studietakt: Heltid (100 %)

Kurslängd: 18 veckor

Slutdatum: Fredag 20 december 2019

Audition: Lördag 11 maj 2019, kl. 13.00-ca 16.00.

Förkunskaper: Goda förkunskaper i dans. Du ska vara skadefri och ha god hälsa.

Boende: Rekommenderat boende finns i nära anslutning till dansstudion.

Kontaktperson: Jaana Rundberg, verksamhetsansvarig
E-post: Jaana.rundberg@abf.se
Telefon: 08-55 44 24 46 eller 0709-18 14 32

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat allmän kurs

Hög ämneskompetens hos lärarna

citat 3

Engagerade lärare

Citat 2

Man trivs med en gång

Share This