JAZZLINJEN

Ta chansen och dansa hela våren 2019!

Jazzlinjen i Södertälje riktar sig till dig som vill vidareutveckla din dansteknik med sikte på att ha dansen som ditt yrke. Utbildningen är på heltid, gratis, CSN-berättigad och har tyngdpunkt på jazz i olika tekniker. Boende finns att rekommendera i nära anslutning till dansstudion. Kursen är ett samarbete mellan Södertörns folkhögskola, ABF och JAM dansstudio.

Under utbildningen rör vi oss mellan olika tekniker som t.ex:

  • high heels
  • contemporary dance
  • teknikklasser
  • commercial jazz
  • modernt
  • yoga.

Danslärarna har lång erfarenhet och arbetar med dig så att du utvecklas inom stilen, får kunskap och förståelse inom de olika teknikerna. Lärare på jazzlinjen för våren 2019 är bland andra:

  • Yeya Ekström
  • Alex Araya
  • Maria Sundin
  • Yasemin Nilsson Altan

På jazzlinjen får du även skapa dina egna koreografier i ämnet och öva på att framföra andras.

Målet

Målet är att du efter utbildningen har möjlighet att komma närmare det sätt du vill verka som dansare inom fältet, hitta ett eget uttryck i din dans och få kunskap med både bredd och spets.

Antagning

Antagningen till kursen sker i form av en audition. Du ska förbereda ett danssolo på max 2,5 minuter och på minst 1 minut. Du kommer också att intervjuas under dagen. Pick up audition äger rum lördag den 12 januari 2019, kl. 13.00-ca 16.00 på Lovisinsgatan 3 i Södertälje.

Om du inte kan medverka på audition så finns möjlighet att skicka in en film till oss. Det är viktigt att hela kroppen syns under hela filmen och det ska framgå tydligt att det är du. Om det är fler i filmen, beskriv vem av dansarna som är du. Filmen ska med fördel filmas i dansstudio eller vid något annat evenemang. Du kan visa vilken dansstil du vill, med eller utan musik. Du kan skicka 1-3 filmer och dem får inte vara längre än 3 min. Vi gör vår bedömning hur dina förutsättningar ser ut baserat på det du skickat till oss.

Välkommen med din ansökan!

Kursfakta

Kursstart: Måndag 28 januari 2019

Ansök senast: 10 januari 2019

Plats: JAM dansstudio-ABF, Lovisinsgatan 3 i Södertälje

Studietakt: Heltid (100 %)

Kurslängd: 18 veckor

Slutdatum: 7 juni

Pick up audition: 12 januari 2019, kl. 13.00-ca 16.00 på Lovisingatan 3. Du ska förbereda ett danssolo på max 2,5 minuter och på minst 1 minut. Du kommer också att intervjuas under dagen. Välkommen!

Förkunskaper: Goda förkunskaper i dans. Du ska vara skadefri och ha god hälsa.

Boende: Rekommenderat boende finns i nära anslutning till dansstudion.

Kontaktperson: Jaana Rundberg, verksamhetsansvarig
E-post: Jaana.rundberg@abf.se
Telefon: 08-55 44 24 46

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

citat 3

Engagerade lärare

Citat allmän kurs

Hög ämneskompetens hos lärarna

Citat 2

Man trivs med en gång

Share This