• Allmän kurs i Solna

  Höstterminen 2024

  Allmän kurs i Solna är en heltidsutbildning för dig över 18 år som vill läsa in grundskole- och/eller gymnasiekurser. Du studerar mellan 1–3 år, beroende på vad du har för tidigare erfarenhet. Bli behörig för högre studier hos oss i centrala Solna. Välkommen!

  Ansök
 • Humanistisk socialpedagog

  Vårterminen 2025

  Vill du arbeta professionellt med människor i utsatta livssituationer? Då är den här 2-åriga yrkesutbildningen till humanistisk socialpedagog rätt för dig. Utbildningen ges på plats i Stockholm.

  Ansök
 • Pedagogprogrammet

  Höstterminen 2024

  Pedagogprogrammet är en tvåårig yrkesutbildning för dig som vill arbeta med pedagogik inom vård, skola eller socialomsorg. Utbildningen består av ett pedagogiskt basår, följt av ett fördjupande år med valfri yrkesinriktning. Du kan välja mellan yrkesinriktningarna vård, skola eller socialomsorg. Vi studerar på heltid på plats i Solna/Stockholm. Välkommen med din ansökan!

  Ansök
 • Skrivtolk

  Höstterminen 2024

  Ansökan är stängd

  Tycker du om att skriva? Vill du arbeta med människor och ha hela samhället som din arbetsplats? Bli skrivtolk! Yrkesutbildningen till skrivtolk är ettårig och ges på heltid. Under utbildningen varvar vi distansstudier och fjärrundervisning med tre obligatoriska platsträffar per termin.

 • SFI

  Det svenska språket är nyckeln in i samhället och arbetslivet. På Södertörns folkhögskola i Kista kan du läsa SFI på ett pedagogiskt sätt utifrån dina behov. Du söker till utbildningen via Stockholms stads hemsida.

  Ansök
 • Studiemotiverande folkhögskolekurs - SMF

  Är du arbetssökande? Har du siktet inställt på studier eller arbete? Vill du vara med på en kurs där du arbetar aktivt för din egen framtid? Då är Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) en kurs för dig. Prata med Arbetsförmedlingen för att få en plats på kursen.

 • Undersköterskeutbildning

  Höstterminen 2024

  Vill du ha ett meningsfullt arbete där du kan hjälpa andra människor? Då kan Undersköterskeutbildningen vara rätt för dig. Efter fullgjord utbildning har du de kunskaper och färdigheter som krävs för att bli undersköterska. Utbildningen är tvåårig och ges på plats i Kista.

  Ansök
 • Teckenspråksutbildning för föräldrar - TUFF

  Teckenspråksutbildning för föräldrar (TUFF) ges numera av Västanviks folkhögskola. Vänligen besök deras hemsida på www.vastanviksfhs.se/tuff för mer information och möjlighet att ansöka.