• Allmän kurs i Solna

  Vårterminen 2024

  Allmän kurs i Solna är en heltidsutbildning för dig över 18 år som vill läsa in grundskole- och/eller gymnasiekurser. Du studerar mellan 1–3 år, beroende på vad du har för tidigare erfarenhet. Bli behörig för högre studier hos oss i centrala Solna. Välkommen!

  Ansök
 • Humanistisk socialpedagog

  Vårterminen 2024

  Vill du arbeta professionellt med människor i utsatta livssituationer? Då är den här 2-åriga yrkesutbildningen till humanistisk socialpedagog rätt för dig. Utbildningen ges på plats i Stockholm.

  Ansök
 • lärarassistent södertorns folkhögskola

  Lärarassistent

  Höstterminen 2024

  Ansökan till HT24 öppnar under våren 2024

  Lärarassistent med extra anpassningar och särskilt stöd är en yrkesinriktad utbildning på eftergymnasial nivå för dig som vill arbeta som lärarassistent. Utbildningen är på heltid under 40 veckor, inklusive 10 veckors praktik, och ger goda möjligheter till arbete efter avslutad utbildning.

 • Skrivtolk

  Höstterminen 2024

  Ansökan till HT24 öppnar under våren 2024

  Tycker du om att skriva? Vill du arbeta med människor och ha hela samhället som din arbetsplats? Bli skrivtolk! Yrkesutbildningen till skrivtolk är ettårig och ges på heltid. Under utbildningen varvar vi distansstudier och fjärrundervisning med tre obligatoriska platsträffar per termin.

 • Teckenspråk Bas – grundkurs i teckenspråk – Halvtid

  Vårterminen 2023

  Teckenspråk Bas är en ettårig grundkurs i svenskt teckenspråk som vänder sig till dig som är nyfiken på teckenspråk och som vill kunna kommunicera med teckenspråkiga. Du behöver inte ha några förkunskaper i teckenspråk när du börjar på kursen. Den här kursen ges på halvtid.

 • Teckenspråksutbildning för föräldrar - TUFF

  TUFF-utbildningen är till för föräldrar som har barn som är beroende av teckenspråk för sin kommunikation. Undervisningen anordnas på de olika nivåerna: bas, fortsättning samt fördjupning. Vi har teckenspråkskunnig barnpersonal som tar hand om barnen under tiden föräldrar är på teckenspråkskurs.

  Ansök
 • Undersköterskeutbildning

  Höstterminen 2024

  Ansökan till HT24 öppnar under våren 2024

  Vill du ha ett meningsfullt arbete där du kan hjälpa andra människor? Då kan Undersköterskeutbildningen vara rätt för dig. Efter fullgjord utbildning har du de kunskaper och färdigheter som krävs för att bli certifierad undersköterska. Utbildningen är tvåårig och ges på plats i Kista.

 • Undertextning – påbyggnadskurs för skrivtolkar

  Höstterminen 2023

  Utbildningen har ingen antagning till HT23

  Undertextning – påbyggnadskurs för skrivtolkar riktar sig till dig som redan är examinerad skrivtolk och som vill bredda din kompetens till det närliggande området undertextning. Utbildningen är på 18 veckor, ges på heltid och på delvis distans.

 • Studiemotiverande folkhögskolekurs - SMF

  Är du arbetssökande? Har du siktet inställt på studier eller arbete? Vill du vara med på en kurs där du arbetar aktivt för din egen framtid? Då är "Studiemotiverande folkhögskolekurs", SMF, en kurs för dig. Prata med arbetsförmedlingen för att få en plats på kursen.

 • Etableringskurs

  Södertörns folkhögskola bedriver, i samarbete med Arbetsförmedlingen, 26 veckor långa Etableringskurser. Kurserna vänder sig till dig som är inskriven hos Arbetsförmedlingen och har en pågående etableringsplan. Du söker till kurserna via Arbetsförmedlingen.

 • SFI

  Det svenska språket är nyckeln in i samhället och arbetslivet. På Södertörns folkhögskola i Kista kan du läsa SFI på ett pedagogiskt sätt utifrån dina behov. Du söker till utbildningen via Stockholms stads hemsida.

  Ansök
Share This