TECKENSPRÅK BAS – GRUNDKURS I TECKENSPRÅK
– HALVTID

Lär dig svenskt teckenspråk på halvtid

Vill du lära dig teckenspråk? Vill du kunna söka jobb där du behöver ha teckenspråkskompetens? Är du nyfiken på språk? Då är Teckenspråk Bas rätt för dig!

 
Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på teckenspråk och som vill kunna kommunicera med teckenspråkiga. Kanske har du själv ett behov av att lära dig språket på grund av en hörselnedsättning, kanske behöver du teckenspråkskunskaper i arbetet eller är du helt enkelt bara intresserad av språk? Oavsett anledning är du välkommen att söka till Teckenspråk Bas. För att kunna antas måste du vara minst 18 år eller fylla 18 år samma år du söker. Du behöver inte ha några förkunskaper i teckenspråk när du börjar på kursen.

Teckenspråk Bas är en ettårig grundkurs på halvtid där du lär dig att kommunicera på svenskt teckenspråk på vardagsnivå. Du får kunskap om teckenspråkets uppbyggnad och som en kort introduktion får du även öva på att översätta mellan svenska och svenskt teckenspråk. Vi har undervisning 10 lektionstimmar i veckan, fördelade under två dagar. Kursen ges i Stockholm och undervisningen sker under trevliga former med våra duktiga och omtyckta lärare.

Efter kursen får du ett kursintyg och har goda möjligheter att söka arbeten där teckenspråkskompetens efterfrågas. Du kan också studera vidare till exempelvis teckenspråkstolk.

Undervisningen är gratis men vi tar ut en serviceavgift på 800 kr/termin för internet, försäkring, kopiering och skolgemensamma aktiviteter. Kursen är CSN-berättigad. Du ansöker om studiemedel direkt på CSN:s hemsida.

 

Ansökan och antagning

Du ansöker till kursen digitalt och via vår administrativa plattform Schoolsoft. När du har klickat på ansökningslänken skickas du direkt till Schoolsoft, där loggar du in (eller skapar ett eget konto om du inte redan har ett) och kan sedan fylla i ansökningsformuläret enligt anvisningarna på skärmen. I och med din ansökan ska du skriva ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till kursen.

Kursen ges under förutsättningen att minst 12 deltagare kan antas. Om skolan måste göra ett urval bland dig och andra sökande görs urvalet baserat på det personliga brevet. Skolan gör bedömningen utifrån din motivations- och ambitionsnivå.

Antagningsbesked skickas ut till din registrerade e-postadress. Det är skolan som bedömer dina förutsättningar att kunna tillgodogöra dig kursen.

 

Nästa ansökningsomgång

Nästa utbildningsstart planeras till hösten 2023, ansökan kommer då öppna under våren 2023.

 

Kursfakta

Kursstart: 22 augusti 2022

Sista ansökningsdag: Ansökan till HT22 är stängd.

Kurslängd: 38 veckor

Omfattning: Halvtid (50%)

Terminsdatum
Höstterminen: 2022-08-22 – 2022-12-16
Vårterminen: 2023-01-09 – 2023-06-02

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år och skriva ett personligt brev i och med din ansökan. Kursen ges under förutsättningen att minst 12 deltagare kan antas.

Studiemedel: Kursen är CSN-berättigad.

Kostnad: Undervisningen är gratis men vi tar ut en serviceavgift på 800 kr/termin för internet, försäkring, kopiering och skolgemensamma aktiviteter.

Kontakt:
Karin Zetterman, studierektor
Telefon: 08-745 82 07
E-post: karin.zetterman@sodertorn.fhsk.se

Facebook

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

citat 3

Engagerade lärare

Citat allmän kurs

Hög ämneskompetens hos lärarna

Citat 1

Det är som ett andra hem.

 

Share This