TECKENSPRÅK BAS – GRUNDKURS I TECKENSPRÅK
– HALVTID

Lär dig svenskt teckenspråk på halvtid

Vill du lära dig teckenspråk? Vill du kunna söka jobb där du behöver ha teckenspråkskompetens? Är du nyfiken på språk? Då är Teckenspråk Bas rätt för dig!

 
Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på teckenspråk och som vill kunna kommunicera med teckenspråkiga. Kanske har du själv ett behov av att lära dig språket på grund av en hörselnedsättning, kanske behöver du teckenspråkskunskaper i arbetet eller är du helt enkelt bara intresserad av språk? Oavsett anledning är du välkommen att söka till Teckenspråk Bas. För att kunna antas måste du vara minst 18 år eller fylla 18 år samma år du söker. Du behöver inte ha några förkunskaper i teckenspråk när du börjar på kursen.

Teckenspråk Bas är en ettårig grundkurs på halvtid där du lär dig att kommunicera på svenskt teckenspråk på vardagsnivå. Du får kunskap om teckenspråkets uppbyggnad och som en kort introduktion får du även öva på att översätta mellan svenska och svenskt teckenspråk. Vi har undervisning 10 lektionstimmar i veckan, fördelade under två dagar. Kursen ges i Stockholm och undervisningen sker under trevliga former med våra duktiga och omtyckta lärare.

Efter fullföljd kurs får du ett kursintyg och har goda möjligheter att söka arbeten där teckenspråkskompetens efterfrågas. Du kan också studera vidare till exempelvis teckenspråkstolk.

Undervisningen är gratis men vi tar ut en serviceavgift på 800 kr/termin för internet, försäkring, kopiering och skolgemensamma aktiviteter. Kursen är CSN-berättigad. Du ansöker om studiemedel direkt på CSN:s hemsida.

 

Ansökan och antagning

Du ansöker till kursen digitalt och via vår administrativa plattform Schoolsoft. När du har klickat på ansökningslänken skickas du direkt till Schoolsoft, där loggar du in (eller skapar ett eget konto om du inte redan har ett) och kan sedan fylla i ansökningsformuläret enligt anvisningarna på skärmen. I och med din ansökan ska du skriva ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till kursen. Ansök senast den 20 december 2022.

Kursen ges under förutsättningen att minst 12 deltagare kan antas. Urvalet baseras på det personliga brevet. Skolan gör bedömningen utifrån din motivations- och ambitionsnivå. Det är skolan som bedömer dina förutsättningar att kunna tillgodogöra dig kursen.

Antagningsbesked skickas ut till din registrerade e-postadress.

 

Kursfakta

Kursstart: 9 januari 2023

Plats: Skytteholmsvägen 2, Solna

Sista ansökningsdag: 20 december 2022

Kurslängd: 38 veckor

Omfattning: Halvtid (50%)

Terminsdatum
Vårterminen: 2023-01-09 – 2023-06-02
Höstterminen: 2023-08-21 – 2023-12-15

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år och skriva ett personligt brev i och med din ansökan. Kursen ges under förutsättningen att minst 12 deltagare kan antas.

Studiemedel: Kursen är CSN-berättigad.

Kostnad: Undervisningen är gratis men vi tar ut en serviceavgift på 800 kr/termin för internet, försäkring, kopiering och skolgemensamma aktiviteter.

Kontakt:
Jens Henning
Telefon (endast SMS): 070-266 48 05
jens.henning@sodertorn.fhsk.se

Facebook

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 1

Det är som ett andra hem.

 

Citat allmän kurs

Hög ämneskompetens hos lärarna

citat 3

Engagerade lärare

Share This