ALLMÄN KURS

Läs in grundskole- eller gymnasiekurser!

Allmän Kurs i Solna är en trivsam skola där gemenskap och struktur får dig att växa tillsammans med andra. Skolan ligger nära tunnelbanan, ett par minuters gångväg från Solna Centrum. Allmän Kurs i Solna är ett samarbete mellan Väddö och Södertörns folkhögskolor.

Hos oss kan du studera gymnasiegemensamma ämnen i en lugn och kreativ miljö. Efter avslutad kurs får du ett omdöme som ger dig behörighet att söka vidare till högskolan och andra utbildningar. Vi ligger i Solna Folkets Hus. Det centrala läget gör att det tar cirka tre minuter till Solna centrum, där du hittar tunnelbana, bussar och tvärbana. Här finns även ett stort utbud av restauranger och butiker.

Södertörns folkhögskolas allmänna kurs vänder sig till dig som vill ha grundläggande behörighet för att kunna studera vidare på högskola/yrkeshögskola. Studiebesök m.m är inriktade mot framtida studier.

I samma lokaler finns Väddö folkhögskolas allmänna kurs som vänder sig till dig som vill bli färdig med gymnasiet för att därefter börja arbeta. Studiebesök är inriktade mot arbetslivet.

Antagning och det mesta av undervisningen sker gemensamt. Du måste ha fyllt 18 år senast det år du börjar hos oss. Du går på skolan ett till tre år beroende på dina tidigare betyg och erfarenheter. Vi tar ut en terminsavgift på 500 kr som täcker bl.a. försäkrings- och kopieringskostnader.

Kursfakta

Kursstart HT 2018: måndagen den 20 augusti
Nya deltagare: 10.00
Gamla deltagare: 13.00

Senast ansökningsdag: 15 juni 2018

Antagning: Två gånger per år (augusti och januari).

Kontaktperson: Anna Leander, e-post: anna.leander@allmankurs.se, tfn: 0176-528 25

Ekonomi: Studierna kostar inget.

CSN: Studierna är studiemedelsberättigade.

Facebook

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

Citat 1

Det är som ett andra hem.

 

Citat allmän kurs

Hög ämneskompetens hos lärarna

citat 3

Engagerade lärare

Share This