SFI – SVENSKA FÖR INVANDRARE

Lär dig svenska på SFI i Kista

SFI står för Svenska för invandrare. Det svenska språket är nyckeln in i samhället och arbetslivet. På Södertörns folkhögskola i Kista kan du läsa SFI på ett enkelt och pedagogiskt sätt utifrån dina behov. Du söker till utbildningen via Stockholms stads hemsida.

Vi erbjuder dig personligt stöd i ditt lärande för att du ska kunna klara dina studiemål. Vi har lång erfarenhet av undervisning och pedagogiskt arbete med utrikesfödda elever.

Vid Södertörns folkhögskola erbjuder vi studieväg 1 (SFI-kurs A, B, C och D), studieväg 2 (SFI-kurs B, C och D) och studieväg 3 (SFI-kurs C och D). Du kan läsa på förmiddagar eller eftermiddagar.

Våra undervisningslokaler finns på är fräscha, moderna och ligger centralt i Kista, på Kistagången 16, trapphus A, entréplan. Vi sitter i samma lokaler som Stockholms universitet och Kungliga tekniska högskolan, en utbildningsmiljö som präglas av mångfald och motivation.

Hos oss har du tillgång till verktyg som datorer, läsplattor, WI-FI, och kursböcker, allt för att göra din studietid mer meningsfull och effektiv. Det finns även utrymme för förtäring och rast i lokalen.

 

Ansökan

För att få läsa SFI i Stockholms stad ska du

  • vara minst 16 år
  • vara folkbokförd i Stockholms kommun
  • ha personnummer.

För dig som är medborgare i EU, ESS eller Schweiz gäller andra regler. Du ska bo i Stockholms kommun och vara minst 16 år. Du behöver alltså inte vara folkbokförd i kommunen eller ha ett personnummer.

Du söker till SFI via Stockholms stads hemsida. I antagningsprocessen anger du att du vill studera på Södertörns folkhögskola i Kista.

Varmt välkomna till oss!

SFI i KISTA

Kursfakta

Adress:
Södertörns folkhögskola i Kista
Kistagången 16, trapphus A, entréplan
164 40 KISTA

Erbjudna studievägar:
Studieväg 1 (SFI-kurs A, B, C och D)
Studieväg 2 (SFI-kurs B, C och D)
Studieväg 3 (SFI-kurs C och D)

Kontaktperson:
Amr Sheikh Dayeb
Telefon: 073-597 60 92
E-post:amr.sheikh@sodertorn.fhsk.se

VAD VÅRA STUDENTER SÄGER:

citat 3

Engagerade lärare

Citat 2

Man trivs med en gång

Citat allmän kurs

Hög ämneskompetens hos lärarna